KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Zapraszamy do udziału w konkursie plastycznym pt. MAGIA ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA

Miejski Ośrodek Kultury w Koluszkach zaprasza do udziału
w konkursie plastycznym
pt. „ MAGIA ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA”

 

REGULAMIN KONKURSU:

UCZESTNICY

Uczestnikami konkursu mogą być przedszkolaki i uczniowie szkół podstawowych.
Przedszkolaki i uczniowie klas I – III wykonują ozdobę choinkową, klasy IV – VI anioła.
Każdy uczestnik może zgłosić do konkursu jedną pracę.

TECHNIKA I FORMAT

Na konkurs można złożyć prace wykonane w różnych technikach plastycznych.
W konkursie nie mogą brać udziału prace zbiorowe. Organizatorzy oczekują prac samodzielnie wykonanych. Technika i wielkość prac plastycznych dowolna.                                              

TEMAT

Kultywowanie tradycji związanych z Bożym Narodzeniem.
Rozwijanie zainteresowań różnymi technikami plastycznymi.
Rozwijanie fantazji i wyobraźni twórczej młodych artystów.

OCENA PRAC

Jury oceni prace w kategoriach:
Przedszkola
Klasy I – III szkół podstawowych
Klasy IV – VI szkół podstawowych

OPIS PRAC

Każdy uczestnik powinien wypełnić metryczkę ( zgodną z załącznikiem nr 1) i dołączyć ją  w sposób trwały do pracy.

Metryczka powinna zawierać następujące dane:
1. Imię i nazwisko,
2. Wiek,
3. Nazwa i adres przedszkola lub szkoły do której uczęszcza uczestnik konkursu
4. Imię i nazwisko nauczyciela/opiekuna.

TERMIN SKŁADANIA PRAC

Prace należy składać w terminie do 08 grudnia 2016r.  w siedzibie Miejskiego Ośrodka Kultury w Koluszkach ul. 3 Maja 2, 95-040 Koluszki. Tel./fax 44  714-58-80

NAGRODY DLA UCZESTNIKÓW

Autorzy najlepszych prac ocenionych przez jury powołane przez organizatora otrzymają nagrody rzeczowe i dyplomy.

WERNISAŻ I WRĘCZENIE NAGRÓD

Ogłoszenie wyników konkursu i rozdanie nagród nastąpi 14 grudnia 2016r. o godz. 16:30 w sali plastycznej Miejskiego Ośrodka Kultury w Koluszkach. Od dnia 09 grudnia 2016r. będzie można oglądać prace uczestników konkursu, które zostaną wystawione na wystawie pokonkursowej w Kinie Odeon 3D.

INFORMACJE DODATKOWE

Wszystkie prace nadesłane na konkurs przechodzą na własność organizatora.
Organizator zastrzega sobie prawo bezpłatnej reprodukcji i wykorzystania zdjęć nagrodzonych prac.
Miejski Ośrodek Kultury w Koluszkach oświadcza, że wszystkie dane osobowe uczestników będą wykorzystane jedynie w celach informacyjnych dotyczących konkursu. Jednocześnie uczestnicy konkursu – autorzy prac rodzice/ prawni opiekunowie zgadzają się na przetwarzanie danych osobowych w celach informacyjnych dotyczących konkursu, podpisując metryczkę pracy.
Wszelkie informacje można uzyskać pod numerem telefonu : 44  714-58-80 

 Serdecznie zapraszamy