KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

W świat kolei z Ryszardem Bonisławskim.

W miniony poniedziałek 5 sierpnia 2019 r. mieszkańcy Koluszek mieli okazję przenieść się w czasie i poznać dzieje kolei w województwie łódzkim. Ten niezwykle istotny temat dla naszego kolejowego miasta przedstawił wieloletni Przyjaciel Koluszek, Pan Ryszard Bonisławski - senator RP oraz znany regionalista. Sala Muzealna, w której odbyło się spotkanie, była wypełniona po brzegi bacznie zainteresowanymi słuchaczami. Pan Ryszard Bonisławski barwnie opowiadał o początkach kolei w Królestwie Polskim, przedstawił  krok po kroku rozwój najważniejszych linii kolejowych oraz zabrał widzów w fotograficzną podróż po najciekawszych dworcach położonych w województwie łódzkim. Publiczność była oczarowana wiedzą i sposobem podania tematu przez prelegenta, który genialnie łączył powagę prezentowanej historii z humorystycznym i lekkim podejściem.  Dziękujemy serdecznie za Państwa obecność i jesteśmy pewni, że to nie było ostatnie spotkanie z Panem senatorem Ryszardem Bonisławskim, który podkreśli, że Koluszki uwielbia i postara zaglądać tutaj częściej.