KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Uroczyste Obchody 70-lecia Nadania Praw Miejskich Koluszkom

W dniach 31 marca oraz 1 kwietnia 2019 r. Koluszki obchodziły 70-lecie Nadania Praw Miejskich.

W niedzielę 31 marca o godzinie 10:00 odprawiona została uroczysta Msza Święta w Kościele pw. Niepokalanego Poczęcia NMP w Koluszkach. Wieczorem na placu przed Urzędem Miejskim w Koluszkach odbyła się dalsza część niedzielnej uroczystości. O godzinie 19:30 przemówienie do mieszkańców wygłosił Burmistrz Koluszek – Pan Waldemar Chałat. Następnie wszyscy przybyli goście zostali poczęstowani jubileuszowym tortem przygotowanym przez Piekarnię Olszyńscy. O godzinie 20:15 oraz 21:00 natomiast wszyscy zgromadzenia goście obejrzeli pokaz laserowy.

W poniedziałek 1 kwietnia w Miejskim Ośrodku Kultury w Koluszkach odbyła się Gala Jubileuszowa, na której obecni byli także Starosta Łódzki Wschodni Andrzej Opala, przewodniczący Rady Powiatu Łódzkiego Wschodniego Sławomir Sokołowski, przewodnicząca Rady Miejskiej w Koluszkach Anna Szostak wraz z radnymi, a także komendanci Policji, OSP, PSP, dyrektorzy placówek oświatowych, prezesi i dyrektorzy przedsiębiorstw sektora prywatnego naszej gminy, włodarze sąsiednich gmin.

Wszystkich przybyłych gości powitał Burmistrz Koluszek - Pan Waldemar Chałat, który dokonał podsumowania, jak Koluszki zmieniały się na przestrzeni minionych 70 lat. Następnie swoje wykłady wygłosili: dr Kazimierz Zawadzki, Pan Adrian Kut – Prezes Stowarzyszenia Historia Koluszek oraz odbyła się premiera ksiązki „Historia Koluszek 1386-1949” autorstwa Pana Adriana Kuta oraz Pana Jacka Winkla. Między wykładami swoje występy artystyczne zaprezentowały dzieci i młodzież ze szkół z terenu Gminy Koluszki.

Na zakończenie Gali wszyscy Goście zostali zaproszeni przez Burmistrza Koluszek na jubileuszowy tort.