KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Uroczyste Obchody 227 Rocznicy Uchwalenia Konstytucji 3 Maja

W dniu 3 maja 2018 r. Miejski Ośrodek Kultury zorganizował uroczystość upamiętniającą 227 rocznicę uchwalenia Konstytucji 3 Maja. Obchody rozpoczęły się uroczystą Mszą Św. w kościele pw. Św. Katarzyny Aleksandryjskiej. Następnie odbył się przemarsz patriotyczny pod pomnik Orła Białego z udziałem władz samorządowych, gminy i powiatu, wojska, szkół, zakładów pracy, harcerzy, stowarzyszenia Historia Koluszek, pocztów sztandarowych oraz mieszkańców.

Po przybyciu pod pomnik nastąpiła zmiana warty, wciągnięcie flagę państwową na maszt oraz odśpiewany został hymn państwowy. Następnie odczytano Apel Poległych, a Kompania Reprezentacyjna oddała salwę honorową. Przemówienie wygłosił Burmistrz Koluszek Pan Waldemar Chałat oraz Wicedyrektor Delegatury Łódzkiej Najwyższej Izby Kontroli Pani Grażyna Tuzikiewicz-Gnitecka, po czym nastąpiło złożenie kwiatów przez delegacje władz, służb, stowarzyszeń, harcerzy oraz szkół. Uroczystość uświetniła orkiestra OSP Koluszki.