Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.

Sprawozdanie z XXIII Przeglądu Artystycznego Ruchu Seniora 2022

W sobotę, 2 kwietnia 2022 r. w sali widowiskowej Miejskiego Ośrodka Kultury w Koluszkach odbył się XXIII Przegląd Artystycznego Ruchu Seniora 2022.
Uczestnicy występowali w dwóch kategoriach: soliści/duety oraz zespoły.
Zwycięzców wyłoniła komisja w składzie:

Barbara Twardosz - Droździńska -  przewodnicząca Jury. Absolwentka Akademii Muzycznej w Mińsku w klasie fortepianu, jedna z najlepszych w Polsce wykonawczyń repertuaru rosyjskiego, białoruskiego i ukraińskiego.
Wojciech Dyner – założyciel Stowarzyszenia ProMuza w Koluszkach.
Tobiasz Puchalski - Kierownik Referatu Promocji Powiatu i Informacji

Lista zwycięzców przeglądu:

w kategorii SOLIŚCI/DUETY:

I miejsce: Jadwiga Kocik - Miejskie Centrum Kultury w Tomaszowie Mazowiecki
II miejsce: Andrzej Werle - Gminny Ośrodek Kultury w Nieborowie
III miejsce: Mieczysław Kincel - Tomaszowski Uniwersytet Trzeciego Wieku
Wyróżnienie: Maria Bożyk - Gminny Ośrodek Kultury w Ujeździe
Wyróżnienie: Grażyna Olejnik - Miejski Dom Kultury w Opocznie
Wyróżnienie: Marek Piekarski - Gminny Ośrodek Kultury w Ujeździe

w kategorii ZESPOŁY:

I miejsce: Zespół Wokalny AKORD z Sieradzkiej Spółdzielni Mieszkaniowej
II miejsce: Chór AMBITUS z Gminnego  Ośrodka Kultury w Ujeździe
III miejsce: Zespół Pieśni Ludowej "Okaryna" z Justynowa i z Janówki
Wyróżnienie: Zespół Seniora "Złota Jesień" z MOK w Koluszkach
Wyróżnienie: Zespół CANTABILE z Miejskiego Domu Kultury w Opocznie
Wyróżnienie: Zespół Pasjonatki z Gminnego Ośrodka Kultury w Woli Krzysztoporskiej

Wszystkim uczestnikom serdecznie dziękujemy za udział w konkursie natomiast Laureatom gratulujemy zdobycia nagrody oraz życzymy dalszych sukcesów.