KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Sprawozdanie z Wakacji w mieście 2017

          Od 3 do 21 lipca 2017 roku Miejski Ośrodek Kultury w Koluszkach zorganizował dla dzieci z Gminy Koluszki zajęcia pn. „Wakacje w Mieście”. W zajęciach udział wzięło 135 uczestników, którzy zostali podzieleni na trzy turnusy.

          Pierwszego dnia dzieci wzięły udział w prelekcji na temat bezpiecznego wypoczynku podczas wakacji przeprowadzonej przez strażaków z Komendy Powiatowej Państwowej Straży Pożarnej w Koluszkach. Następnie wyświetlono polskie bajki bez przemocy w Kinie Odeon 3D. Po filmie wychowawcy zorganizowali dla wszystkich uczestników zabawy integracyjne, zajęcia taneczne oraz zajęcia plastyczne. Uczestnicy wykonali przepiękne prace plastyczne za pomocą wielu technik artystycznych.

          Drugiego dnia dzieci wyjechały na basen do Rawy Mazowieckiej, gdzie uczyły się pływać pod czujnym okiem instruktorów oraz ratowników, brały czynny udział w zabawach oraz relaksowały się w jacuzzi, na zjeżdżalni oraz na biczach wodnych.

          Trzeciego dnia w ramach "Wakacji w Mieście" odwiedzaliśmy pracownię ceramiczną UNIQUE. Dzieci brały udział w warsztatach ceramicznych, gdzie przygotowywały pamiątkowe medale. Ponadto dzieci spędzały wolny czas w Ośrodku Sportu i Rekreacji w Koluszkach. Wychowawcy organizowali dla uczestników
rozgrywki w piłkę nożną oraz koszykówkę.

           Czwarty dzień zajęć upływał nam pod znakiem turystyki. Zorganizowaliśmy całodniowe wyjazdy do Zoo Safari Borysew. Dzieci mogły z bliska zobaczyć gatunki zwierząt z całego świata takie jak: lamy, zebry, serwale, tygrysy białe, lwy białe, pumy, małpy, lemury i wiele wiele innych. Dodatkową atrakcją była wycieczka ciuchcią wraz z lektorem po terenie zoo.

           Piątego dnia odbyła się Wielka Spartakiada Sportowo-Rekreacyjna na stadionie Komendy Powiatowej Państwowej Straży Pożarnej w Koluszkach. Podczas spartakiady dzieci uczestniczyły w licznych zawodach sportowych oraz pokazach pożarniczych. Wręczono puchary i medale zwycięzcom oraz słodkie upominki wszystkim uczestnikom. Każdy turnus „Wakacji w Mieście” kończył się wspólnym grillowaniem.