KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Fotorelacja z warsztatów świątecznych Dawno temu przy choince

W Sali Muzealnej Miejskiego Ośrodka Kultury w Koluszkach trwają warsztaty świąteczne pn. "Dawno temu przy choince". Warsztaty te skierowane są do uczniów ze szkół z terenu Gminy Koluszki i mają na celu przybliżenie uczestnikom tematów związanych z obchodzeniem Świąt Bożego Narodzenia przed wieloma laty. Uczestnicy mają możliwość dowiedzieć się między innymi, skąd wzięła się choinka, dlaczego dajemy sobie prezenty oraz przeniosą się na staropolski wigilijny stół wszystkich klas społecznych minionych stuleci. 

Zajęcia składają się z trzech części. Na początku uczestnicy wysłuchują prezentacji dotyczącej Świąt Bożego Narodzenia w przeszłości. Następnie każdy z uczestników otrzymuje kartę pracy do wypełnienia. Zakończeniem zajęć jest własnoręczne wykonanie dekoracji świątecznej przy użyciu przygotowanych materiałów.

Warsztaty prowadzi Mateusz Jaśkiewicz.

Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji z warsztatów.