KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Ferie z Miejskim Ośrodkiem Kultury

Min꙳y dwa tygodnie ferii zimowych organizowanych przez Miejski Oś›rodek Kultury w Koluszkach. Zaję™cia miały formę™ pó‚łkolonii podzielonych na dwa pię™ciodniowe turnusy. W dniach od 15 do 26 lutego z wypoczynku skorzystało 90 dzieci. Organizatorzy zadbali o atrakcyjny plan zajęć‡ dla uczestnikó‚w ferii. Dzieci odpoczywały pod opieką… wychowawcó‚w, któ‚rzy organizowali urozmaicone zaję™cia oraz dbali o ich bezpieczeństwo. W każdym turnusie odbyła się™ pogadanka profilaktyczna na temat bezpiecznego wypoczynku podczas ferii z udziałem strażakó‚w z Państwowej Zawodowej Straży Pożarnej w Koluszkach oraz gry i konkursy sprawnoś›ciowe z wykorzystaniem sprzę™tu strażackiego. Ogromnym zainteresowaniem cieszyło się™ lodowisko "Biały Orlik" oraz wyjazd na basen w Brzezinach, gdzie pod opieką… ratownikó‚w i instruktoró‚w dzieci nie tylko korzystały z ką…pieli, ale także uczyły się™ pływaę‡. Dzieci brały udział w warsztatach plastycznych, podczas któ‚rych wykonały przepię™kne prace.Miłoś›nicy muzyki chę™tnie uczestniczyli w animacjach tanecznych. Dużo radoś›ci sprawiła nauka jazdy modelami zdalnie sterowanymi podczas, któ‚rej przeprowadzone zostały ę‡wiczenia na koordynację™ ruchową… i refleks. Podczas tegorocznych ferii uczestnicy mieli możliwoś›ę‡ zintegrowania się™ z dzieę‡mi uczestniczą…cymi w zaję™ciach organizowanych przez Oś›rodek Sportu i Rekreacji. Wspó‚lnie rywalizowały w konkurencjach sportowych, grach zespołowych, a także oglą…dały filmy i brały udział w przedstawieniach teatralnych w wykonaniu aktoró‚w z Krakowskiego Teatru Art-Re. Pod koniec każdego turnusu odbyło się™ uroczyste zakończenie podczas, któ‚rego wrę™czone zostały medale za wyniki osią…gnię™te w konkurencjach sportowych. Wypoczynek zimowy przebiegał w miłej i przyjaznej atmosferze i dostarczył wszystkim niezapomnianych wrażeń.

Zapraszamy do obejrzenia galerii na naszym profilu facebook :

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1706354272911260.1073741849.1382595578620466&type=3