KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Dożynki Powiatowo-Gminne 2019

W niedzielę 8 września 2019 r. mieszkańcy Powiatu Łódzkiego Wschodniego świętowali Dożynki Powiatowo-Gminne w Koluszkach. Uroczystości rozpoczęte zostały Mszą Świętą w Kościele pw. Niepokalanego Poczęcia NMP w Koluszkach, a następnie barwny korowód dożynkowy wyruszył do Amfiteatru Parku Miejskiego.

Gospodarzami tegorocznych Dożynek byli Starosta Łódzki Wschodni Pan Andrzej Opala oraz Burmistrz Koluszek Pan Waldemar Chałat. Starostami tegorocznych Dożynek byli Pani Marzena Krawczyk – Sołtys Sołectwa Świny oraz Pan Zbigniew Pecyna – rolnik Sołectwa Świny. Swoją obecnością zaszczycili: Senator RP Pan Ryszard Bonisławski, Posłowie na Sejm RP: Pani Iwona Śledzińska-Katarsińska, Pani Małgorzata Niemczyk, Pan Roman Sasin, Prezes NIK  Pan Krzysztof Kwiatkowski. Na uroczystości obecni byli także członkowie Zarządu Powiatu: Pani Marta Stasiak oraz Pan Paweł Pomorski, Radni Rady Powiatu na czele z Przewodniczącym Rady Panem Sławomirem Sokołowskim, a także Radni Rady Miejskiej w Koluszkach na czele z Przewodniczącą Rady Panią Anną Szostak.

Organizatorzy przygotowali dla wszystkich uczestników imprezy poczęstunek w postaci bigosu, grochówki, stoiska z daniami regionalnymi, pączków oraz ciasta.

Od godziny 15:20 na scenie amfiteatru zaprezentowały się zespoły działające przy Miejskim Ośrodku Kultury w Koluszkach: Zygmuntowiacy, Zorza, Przygoda, Złota Jesień oraz Gałkowianie.

O godzinie 17:30 swój dorobek artystyczny zaprezentował Zespół Andre, którego liderem jest Pan Andrzej Marcysiak. Artysta zadebiutował na scenie muzyki tanecznej w 2008 roku. Obecnie jest jednym z najbardziej pożądanych artystów Disco Polo. Jego największy hit „Ale Ale Aleksandra” doczekał się Platynowej Płyty oraz ponad 130 milionów wyświetleń w serwisie YouTube.

O godzinie 19:00 wystąpił zespół „ HIT BOYZ’ prezentujący największe przeboje disco polo. Zespół tworzą profesjonalni muzycy, którzy w tym roku zdobyli III miejsce w popularnym telewizyjnym talent show DISCO STAR 2019.

Organizatorzy imprezy: Miejski Ośrodek Kultury w Koluszkach, Powiat Łódzki Wschodni oraz Urząd Miejski w Koluszkach składają podziękowania mieszkańcom za udział i wspólne świętowanie dorocznych zbiorów.