KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Dni Koluszek 2019

Tegoroczne Dni Koluszek zorganizowane były w dniach 8 i 9 czerwca. W sobotę mieszkańcy naszej gminy rozpoczęli obchody dni miasta od występów zespołów seniora działających przy MOK tj. Przygoda oraz Zygmuntowiacy, które zaprezentowały swój dorobek artystyczny. Po zespołach seniora wystąpiła Orkiestra Ochotniczej Straży Pożarnej w Koluszkach.

O godzinie 16:50 na scenie wystąpił zespołu Tacy Sami, który zaprezentował największe przeboju zespołu Lady Pank. Następnie swój dorobek artystyczny na scenie zaprezentowała Honorata Skarbek, która zgromadziła w Parku Miejskim dużą ilość fanów.
Na zakończenie sobotnich obchodów Dni Koluszek wystąpił Dawid Kwiatkowski z zespołem, który swoją przygodę z wielką sceną rozpoczął mając 16 lat. Widzowie bardzo licznie stawili się na koncertach, a zaraz po nich oczekiwali na autografy i pamiątkowe zdjęcia.

W niedzielę obchody Dni Koluszek rozpoczął występ zespołu „Złota Jesień”, który w tym roku obchodził jubileusz 35-lecia istnienia.

O godzinie 16:30 wystąpił coverowy zespół The Postman, który zaprezentował największe przeboju zespołu The Beatles oraz Czerwone Gitary.

O godzinie 18:15 licznie zgromadzona publiczność mogła wysłuchać koncertu After Party. Zespół zaprezentowała swoje największe hity.

O godzinie 19:30 na scenie wystąpił legendarny artysta Andrzej Rybińska wraz
z zespołem, który zabrał zgromadzoną publiczność w sentymentalną podróż do świata swojej muzyki. Artysta rozdał dużo autografów oraz zrobił sobie z fanami pamiątkowe zdjęcia.

Koncertem kończącym dwudniowe obchody Dni Koluszek był występ Anny Wyszkoni z zespołem, która od pierwszych dźwięków porwała publiczność do wspólnej zabawy. Artystka zaprezentowała na scenie swoje największe przeboje. Koncertowi towarzyszyła wyjątkowa oprawa wizualna, techniczna oraz muzyczna.

Punktem kulminacyjnym obchodów tegorocznych Dni Koluszek 2019 był pokaz fajerwerków.