KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Dni Koluszek 2017

          Tegoroczne Dni Koluszek zorganizowane były w dniach 3 i 4 czerwca. W sobotę mieszkańcy naszej gminy rozpoczęli obchody dni miasta międzypokoleniową paradą pn. „Piękno kapeluszy i tego co gra w duszy” ulicami Koluszek. Parada zakończyła swój pochód w Parku Miejskim w Koluszkach, gdzie na scenie w amfiteatrze zostały wręczone nagrody za najładniejsze, najbardziej oryginalne kapelusze. Następnie swój dorobek artystyczny zaprezentował Zespół Folklorystyczny Złota Jesień działający przy Miejskim Ośrodku Kultury oraz gość specjalny Zespół Folklorystyczny Sokolik.

          O godzinie 16:00 na scenie wystąpił zespół AKCENT, który zgromadził w Parku Miejskim ogromną ilość fanów. Następnie swój dorobek artystyczny na scenie zaprezentowała Urszula. Na zakończenie sobotnich obchodów Dni Koluszek wystąpił Piotr Petrykowski z zespołem. Widzowie bardzo licznie stawili się™na koncertach, a zaraz po nich oczekiwali na autografy i pamiątkowe zdjęcia.

          W niedzielę obchody Dni Koluszek rozpoczęły występy Zespołów Folklorystycznych: Zorza, Zygmuntowiacy oraz Gałkowianie działających przy Miejskim Ośrodku Kultury w Koluszkach. Następnie na scenie zaprezentowała się Orkiestra Dęta Ochotniczej Straży Pożarnej w Koluszkach.

          O godzinie 16:00 wystąpił Zespół Czerwone Gitary, który zaprezentował zarówno swoje największe przeboje oraz najnowszy repertuar.

          Podczas tegorocznych dni miasta nie mogło zabraknąć koncertu muzyki klasycznej, który stał się już pewnego rodzaju stałym punktem tego święta. W koncercie zatytułowanym „Anna Cymerman i goście – miłość, muzyka i szampańska zabawa” wystąpili: Anna Cymmerman, Kamila Cholewińska - Lendzion, Mirosław Niewiadomski oraz Jacek Malanowski. Program koncertu obejmował różne gatunki muzyczne. Licznie zgromadzona publiczność usłyszała zarówno nieśmiertelne przeboje operetkowe i musicalowe.

          Koncertem kończącym dwudniowe obchody Dni Koluszek był występ Zespołu PapaD, który od pierwszych dźwięków porwał publiczność do wspólnej zabawy. Punktem kulminacyjnym obchodów tegorocznych Dni Koluszek 2017 był pokaz fajerwerków.

Fotografie autorstwa Redakcji Tydzień w Koluszkach.