KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wydarzenia

"KADROWANIE HISTORII" w Sali Muzealnej MOK w Koluszkach

Spotkania traktujące o historii zarówno lokalnej, jak i powszechnej na stałe wpisały się w działalność Sali Muzealnej w Koluszkach. 27 lutego 2020 r. odbyło się spotkanie „Kadrowanie Historii” zorganizowane przez Miejski Ośrodek Kultury w Koluszkach, za którego przygotowanie spotkania odpowied...

Relacja z "Kadrowania Historii"

Zapraszamy do obejrzenia relacji zrealizowanej przez Pana Dariusza Ziemiańczyka z wczorajszego spotkania pt.: "KADROWANIE HISTORII" zorganizowanego przez Miejski Ośrodek Kultury w Koluszkach. Gośćmi wydarzenia byli prof. dr. hab. Pani Jolanta Daszyńska oraz dr hab. Pan Paweł Siedlik prof. PWSFTViT.https://elw24.net/wi...

Warsztaty plastyczne pt. Spotkanie z awangardą.

Czy sztuka awangardowa w rzeczywistości jest trudna? Z tym pytaniem mierzą się uczestnicy warsztatów plastycznych pt. Spotkanie z awangardą prowadzonych przez Mateusza Jaśkiewicza w Sali Muzealnej w Koluszkach. Kreatywne zajęcia składają się z dwóch części: teoretycznej oraz praktycznej. W pierwszej z ni...

Zgierzanie zgłębiali historię Koluszek

Polskie Stowarzyszenie na rzecz Osób z Niepełnosprawnością Intelektualną koło w Zgierzu w ubiegłą sobotę odwiedziło Koluszki z ważną misją - uczestnicy wycieczki, pod kierownictwem Pani Violetty Drewnowskiej, pragnęli poznać historię naszego miasta. Rzecz jasna, pierwszym przystankiem naszych gości była Sala Muz...

Fotorelacja ze spotkania Bitwa Łódzka 1914 Wspomnienie sprzed 105 lat

28 listopada 2019 roku w Sali Muzealnej Miejski Ośrodek Kultury w Koluszkach zorganizował spotkanie Bitwa Łódzka – wspomnienie sprzed 105 lat. Za spotkanie odpowiedzialni byli Damian Polny i Adrian Kut. Wydarzenie rozpoczęło się o godzinie 18:00 i zgromadziło ponad 50 słuchaczy. Spotkanie otworzył pokaz ...